Search

Obavještenje
Kriznog štaba Općine Bosanski Petrovac
Obavještenje
Krizni štab Općine Bosanski Petrovac
Apel
građanima Bosanskog Petrovca

Dana, 25.10.2019. godine, u okviru manifestacije „Sjećanja na Skendera Kulenovića“, a u znaku sjećanja na našeg velikana Skendera Kulenovića, bit će upriličen svečani program sa početkom u 13:30 sati u Domu kulture u Bosanskom Petrovcu.

U okviru programa bit će uručene i nagrade učenicima za najbolji književni i literarni rad, upravo inspirisan likom i djelom Skendera Kulenovića.

Ranije u toku dana, tačnije od 8 sati, bit će organizovana posjeta područnim školama OŠ „Ahmet Hromadžić“ od strane dr.sc. Vildane Pečenković, dekanese Pedagoškog fakulteta u Bihaću i Samre Mujanić, MA, višeg asistenta na istom fakultetu.

Također, u 13 časova, ispred JU Spomen-biblioteke „Skender Kulenović“, bit će upriličeno polaganje cvijeća.

Inspirisani likom i djelom, načinom života, neprocjenjivom moći riječi bosanskopetrovačkog velikog velikana Skendera Kulenovića, ova manifestacija u organizaciji JU“Centar za kulturu i obrazovanje“ Bosanski Petrovac ,JU Spomen-biblioteke „Skender Kulenović“i Općine Bosanski Petrovac, imat će za cilj sačuvati veličinu, oživjeti prave vrijednosti i učiniti da se Skenderova raspjevana Ševa u oktobru čuje, ako je već nećemo moći vidjeti.

Tim povodom Vas pozivamo da propratite naš događaj i na taj način doprinesete očuvanju i promovisanju pravih vrijednosti od kojih smo svi u biti satkani i čemu trebamo težiti.

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

 

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica