Search

Obavještenje
Kriznog štaba Općine Bosanski Petrovac
Obavještenje
Krizni štab Općine Bosanski Petrovac
Apel
građanima Bosanskog Petrovca

Јуче 19.09.2019.године, висока делегација АП Војводине је посјетила Босански Петровац и разговарала са начелником општине. Делегација од четри посланика у скупштини АП Војводине предвођени Дмитром Станишићем, предсједником одбора за европске интеграције и међурегионалну сарадњу, те генералним секретаром Скупштине, господином Николом Бањцем, истакла је природну повезаност Крајине и Војводине, бројне родбинске и пријатељске везе међу становништво и нема ништа природније него да се такав однос и формализује кроз институционалну сарадњу.

Делегацију су поред скупштинских посланика сачињавали и директор Развојне агенције Војводине , господин Никола Жежељ, те директор Фонда за помоћ избјеглим , прогнаним и расељеним лицима, господин Душко Ћутило. Управо је господин Ћутило највећи „кривац“ за једну овакву посјету, јер је непосредни повод додјела донације КУД-у „Грмеч“ у вриједности од 4000 КМ. Они су донјели благо у виду крајишких народних ношњи и значиће пуно у смислу мотивације младих људи да наставе путем његовања културне баштине, како је у захвали истакао предсједник КУД-а „Грмеч“, господин Жарко Стојановић. С друге стране господин Душко Ћутило је констатовао да су битни људи који ће оживјети благо и изнјети га на прави начин. Он у овим младим људима види такав потенцијал и због тога је Фонд препознао управо ове младе људе као носиоце витешког задатка одржања традиције, обичаја и културе крајишког народа.

Договорена је даља сарадња и чланови КУД-а „Грмеч“ ће посјетити Нови Сад у периоду 01.11 до 03.11. којом приликом ће им бити уприличен пријем у Скупштини АП Војводина. То је најмање што можемо урадити за ове младе људе, истакао је члан делегације Бојан Врањковић, начелник одјељења за финансијске послове и јавне набавке у Скупштини АП Војводина. Послије разговора са начелником и дружења са члановима КУД-а , настављени су неформални разговори у Дринићу, уз домаћинство Начелника општине Петровац, господина Милана Грбића.

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

 

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

 

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica