Search

Pogled na Osječenicu
Bosanski Petrovac
Runolist na Osječenici
Runolist na Osječenici
Etno selo Čardaklije
Vrtoče, Bosanski Petrovac
Panorama
Bosanski Petrovac
Titov voz
Oštrelj, Bosanski Petrovac
Stare slike
Bosanski Petrovac
Stare slike
Bosanski Petrovac
Velikani Bosanskog Petrovca
Naslikao Nedim Islamagić-Čile
Panorama Bosanski Petrovac
By Seadred Photography, Sead Redžić
Općina Bosanski Petrovac
By Seadred Photography, Sead Redžić

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJw_sig has a deprecated constructor in /home/bosanski/public_html/plugins/content/jw_sig/jw_sig.php on line 18

Dana, 18.4.2018. godine, u Kabinetu načelnika je upriličen prijem na kojem je prisustvovala direktorica, Dragica Zirojević, ispred investitora koji realizuju projekat izgradnje turističkog centra „Klekovača“.

Tim povodom, načelniku Zlatku Hujiću je uručila dokumentaciju prostornog plana područja posebne namjene „Klekovača“, u kojem se nalazi detaljan sadržaj ovog projekta, za koji je Odlukom u Službenom glasniku naložena zakonska obaveza da naša Opština ima stalni javni uvid u samu realizaciju aktivnosti.

Naime, vrijednost ove investicije je 334 miliona eura, a trenutno se realizuje priprema prve faze u koju spada infrastruktura za kompletan turistički centar, zatim prvi smještajni kapaciteti, ski centri, staze.

 

Turistički centar „Klekovača“ po riječima direktorice Zirojević će ispuniti sva očekivanja kako domaćih, tako i stranih posjetilaca, jer su prisutni svi uslovi koji garantuju uživanje u prirodnim ljepotama planinskog kraja, povoljnoj klimi, hidrologiji, bogatsvu flore i faune.

Pored vazdušne banje, koja će biti osnov za zdravstveni turizam, TC će posjedovati i ekskluzivni hotelski smještaj, ali i vikend naselje.

Njemački investitori prognoziraju da će Klekovaču dnevno posjećivati najmanje 15 000 ljudi. Pored primamljivog sadržaja, turistički centar će biti povezan sa dvije magistrale, ali i budućim autoputem Banja Luka-Split.

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

 

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica