Search

Obavještenje
Kriznog štaba Općine Bosanski Petrovac
Obavještenje
Krizni štab Općine Bosanski Petrovac
Apel
građanima Bosanskog Petrovca

Dana, 21.9.2017. godine u Vijećnici je održano predavanje koje je bilo namijenjeno za nezaposlene poljoprivrednike u Opštini Bosanski Petrovac, a na kojem je predstavljen Program “Karta za zapošljavanje u poljoprivredi”.

Riječ je o Programu koji obuhvata obuku, praktičnu nastavu i savjetodavnu podršku za ovu kategoriju, a cilj je da od svih učesnika bude izabrano 60 poljoprivrednika iz Drvara, Istočnog Drvara, Ribnika, Ključa, Petrovca-Drinić i naše Opštine, koji će ostvariti pravo na subvenciju u vrijednosti od 2.300 KM.

 

Navedenu subvenciju korisnici će moći koristiti za refundiranje troškova za: nabavku sjemenskog materijala, obradu zemljišta, osiguranje usjeva i doprinosa po osnovu zaposlenja.

Oko 40 učesnika juče je prisustvovalo ovoj obuci, te izrazilo interesovanje za ovu dobru priliku.

Pravo učešća imaju svi nezaposleni poljoprivrednici iz navedenih 6 opština koji će kroz projekat biti u mogućnosti da pokrenu proizvodnju lana ili drugih srodnih kultura, dobiju subvencije i registruju svoja gazdinstva.

Prijava za obuku se može izvršiti do 25. oktobra 2017. godine u Službi za obrt, poduzetništvo, razvoj i poljoprivredu naše Opštine.

Ova aktivnost je dio projekta Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini (LEP) kojeg finansira Evropska Unija sa 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO).

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

 

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica