Search

Obavještenje
Kriznog štaba Općine Bosanski Petrovac
Obavještenje
Krizni štab Općine Bosanski Petrovac
Apel
građanima Bosanskog Petrovca

Dana 9.9.2017. godine, u Domu kulture je sa početkom u 18:00 časova, u organizaciji neformalne grupe iz naše Opštine (Belma Gutlić, Jovana Budimir i Snežana Ćulibrk) održana prva lutkarska predstava.

Projekat je podržan od strane Fondacije Mozaik, te je realizovan u svrhu podsticanja kreativnosti i njegovanja pravih vrijednosti, druženja, zabave i edukacije u ovom pogledu.

Predstavi su prethodile brojne radionice, na kojima je neformalna grupa sa djecom pravila lutke (likove), pisala i uvježbavala dramski tekst.

 

Cilj predstave  je  da roditelji odvoje svoje mališane od velikih ekrana, odvrate ih od ustaljenih šema svakodnevnice, te im omoguće razvijanje osjećaja ljubavi prema umjetnosti koja “čuči u ćošku”.

U lutkarskoj predstavi pod nazivom  “Grdana” smjestili su se svi likovi iz poznatih nam bajki,  Crvenkapica, Trnoružica, Zlatokosa…, a sve u cilju konačne pobjede dobra nad zlom vješticom.

Na kraju, kao što to uvijek biva, to se i dogodi, zla vještica biva pobijeđena, u ovom slučaju postala je dobra kao i ostali likovi.

Mališani su tokom cijele predstave sa velikim interesovanjem pratili svaki pokret lutaka, a na kraju su imali mogućnost da u knjizi utisaka zapišu svoje osjećaje, kritike, kao i pohvale za predstavu.

“Vraćanjem kulture u kolosijek života svih nas oplemenjujemo suživot i međusobno ispreplitanje različitosti”, poruka je, koju je neformalna grupa mladih organizatora uputila publici to veče u Domu kulture.

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

 

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica