Search

Pogled na Osječenicu
Bosanski Petrovac
Runolist na Osječenici
Runolist na Osječenici
Etno selo Čardaklije
Vrtoče, Bosanski Petrovac
Panorama
Bosanski Petrovac
Titov voz
Oštrelj, Bosanski Petrovac
Stare slike
Bosanski Petrovac
Stare slike
Bosanski Petrovac
Velikani Bosanskog Petrovca
Naslikao Nedim Islamagić-Čile
Panorama Bosanski Petrovac
By Seadred Photography, Sead Redžić
Općina Bosanski Petrovac
By Seadred Photography, Sead Redžić

Jedinstveni općinski organ uprave

Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Unsko-sanski kanton
Općina Bosanski Petrovac
 
Bosanska 110,
77250, Bosanski Petrovac
Bosna i Hercegovina
 

ID broj: 4263145770004

tel: 037/883-570 (centrala)
fax: 037/881-012
e-mail: opcinabp@bih.net.ba

Dana 26.1.2017. godine u Beogradu je održana VIII konferencija koju je ogranizovala poslovna asocijacija „Biznis plus“ u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacije Srbije.

Konferenciji su prisustvovali predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić i potpredsjednik Vlade i ministar turizma, trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić, te zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, i ostali zvaničnici kako iz naše države, tako i iz Srbije, kao i načelnik Hujić, po pozivu direktora “Biznisa plus”.

Cilj konferencije je promocija turizma u regiji, ali i uspostavljanje boljih veza između turističke djelatnosti, kao jednog od nosilaca razvoja, sa ostalim privrednim granama.

Na konferenciji je istaknuta i važnost kreiranja novog imidža balkanskog regiona, koji više neće biti mjesto sukoba, nego prosperiteta i dobre turističke ponude.

Na prvom panelu, posvećenom poziciji turizma regije na svjetskoj turističkoj mapi i značaju umrežavanja sa trgovinom, građevinskom industrijom i telekomunikacijama, govorili su Rasim Ljajić, potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Mladen Ivanić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, Miroslav Miletić, potpredsjednik Privredne komore Srbije, Ahmet Egrlić, potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH, Mirsad Jašarspahić, potpredsjednik Privredne komore FBiH, te Edin Dilberović, direktor Direkcije za evropske integracije BiH i Goran Svilanović, direktor Regional Cooperation Council.

Tokom drugog panela učesnici su razgovarali o mogućnostima povezivanja turizma u regionu sa ciljem privlačenja turista iz cijelog svijeta i poboljšanju turističke ponude, smještajnim kapacitetima i novom konceptu gradnje i finansiranja, te dobavljačima i infrastrukturi kao preduslovu za bolje turističke ponude.

Kako bi zemlje našeg regiona privukle što veći broj turista sa dalekih destinacija, neophodno je da na tržište izađu sa zajedničkim proizvodom. Volja za saradnjom postoji – zaključeno je na osmoj konferenciji „Regija za turizam, turizam za regiju“.

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

 

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica