Search

Obavještenje
Kriznog štaba Općine Bosanski Petrovac
Obavještenje
Krizni štab Općine Bosanski Petrovac
Apel
građanima Bosanskog Petrovca

U okviru organizacije PRO-Budućnost, sa kojom sarađuje i Fondacija Mozaik, dana 26.1.2017. godine je u maloj Sali potpisan ugovor sa neformalnom grupom iz naše Opštine.

Potpisivanju su prisustvovali pored predstavnice Mozaika, članovi radne grupe PRO- Budućnost, neformalne grupe, kao i član MOBA (Mreža omladinskih banaka).

Naime, ovim ugovorom članovima neformalne gupe, na čelu sa koordinatoricom Milicom Latinović, dodijeljena su sredstva od 2000 KM, za projekat „Igraj košarku i budi sretan“, koji će se od marta implementirati u našoj Opštini.

 

Pored aktivnosti koje su karakteristične za ovaj projekat, druženje, udruživanje, te nota pomirenja ovaj projekat nosi i dio koji je posvećen sportu, a to je košarka, što i govori sam naziv projekta.

Projekat “Igraj košarku i budi sretan” odobren je u okviru Četvrtog poziva za PRO-Active fond, koji je bio otvoren od 19. septembra do 26. oktobra prošle godine. Na poziv je stiglo 79 prijedloga projekta koji su potraživali ukupno 130.790,03 KM, a odobrena su 54 projekta.

Ovim projektom petrovačka neformalna grupa je zamislila da mladima prenese teoretske i praktične viještine iz košarke. Na samom kraju aktivnosti grupa će organizovati turnir, a tokom projekta predavanja i posjetu vjerskim objektima u našem gradu, kao i prijateljske utakmice sa mladima iz Drvara i Sanskog Mosta.

Dokaz je ovo da bosanskopetrovačka omladina aktivno radi na unapređenju boljih odnosa, te da se na njih itekako može računati u izgradnji bolje budućnosti.

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

 

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica