Search

Obavještenje
Kriznog štaba Općine Bosanski Petrovac
Obavještenje
Krizni štab Općine Bosanski Petrovac
Apel
građanima Bosanskog Petrovca

Poljoprivredni zavod Unsko-sanskog kantona u saradnji sa German Corporation- GIZ i USAID/SIDA Projekat „Farma II“, a u sklopu Projekta „Danube Soya“, jučer je u našoj Opštini organizovala Zimsku školu uzgoja i upotrebe soje.

Na samom početku obratio se domaćin Opštine, načelnik Zlatko Hujić, zaželivši uspješan rad prisutnima i izlagačima, te je istakao da Opština daje svesrdnu podršku daljem razvoju aktivnosti.

U formi izlagača govorili su Radomir Prodanović, koji je prisutnima govorio o agrotehnikama uzgoja soje, Edham Hodžić je govorio o pedološkim aspektima i isustvima o uzgoju soje na području USK-a i Midhat Glavić koji je predstavio ulogu i značaj soje u ishrani muznih i tovnih grla.

Kada je riječ o soji, u maju su počele aktivnosti na uzgoju na prostoru naše Opštine, gdje su četiri poljoprivredna proizvođača (Radošević Goran, Atlagić Zora, Kecman Ljiljana i Zulić Omer) zasijali soju na oglednim parcelama, ukupne površine 10 duluma.

Poljoprivrednim proizvođačima je bilo obezbjeđeno sjeme, zaštitna sredstva, te konsultantska pomoć od strane stručnjaka u ovoj oblasti.

Cilj jučerašnjeg skupa je da se utvrde i analiziraju rezultati na osnovu posmatranja razvoja kulture od sjetve do žetve, od strane Poljoprivrednog zavoda USK-a.

Naime, na osnovu ostvarenih rezultata, razmatranjem izvještaja oglednih parcela, utvrđeno je da naša Opština ima perspektivu i na ovom polju.

Sljedeće godine se očekuje nastavak aktivnosti, a o konkretnim detaljima znat će se tek na proljeće.

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

 

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica