Search

Obavještenje
Kriznog štaba Općine Bosanski Petrovac
Obavještenje
Krizni štab Općine Bosanski Petrovac
Apel
građanima Bosanskog Petrovca

Jučer su, kako je i najavljeno, na „Fanu-Arifagić“, u Krnjeuši stigle prve krave.

Naime, nakon što je kompanija Arifagić Investment iz Kozarca kod Prijedora svoju proizvodnju odlučila proširiti i na prostor naše Opštine, koristeći povoljne vremenske prilike, ubrzano se radilo na rekonstrukciji objekata i prateće infrastrukture, te su se stekli uslovi da prva grla stignu na farmu u Bosanskom Petrovcu.

 

Danas smo dovezli jedan kontigent od 100 krava, uskoro stiže još 50. Ovo je veoma bitan dan za mene i moje radnike, jer evo konačno počinjemo puniti štalu, te krećemo sa proizvodnjom. Nadam se da ćemo od sad raditi ubrzanijim tempom i da ćemo definitvno ostvariti ono što smo zacrtali. Poslije dugih i napornih dana pripreme, ostvarili smo svoj cilj“, riječi su gospodina Arifagića, vlasnika kompanije Arifagić Investment.

U obnovi objekata, vodovoda i instaliranju nove trafostanice na farmi Fana u Krnjeuši do sada je uloženo više od 200.000 KM.

Po dolasku prvih 150 krava, radovi na rekonstrukciji objekata i montaži opreme bit će nastavljeni.

„Naša Opština podržava ovaj projekat, jer samim dolaskom krava na farmu „Fana-Arifagić“ pokazatelj je da se u opštini razvija grana poljoprivrede, što znači veći broj radnih mjesta, a samim tim i sam razvoj Opštine Bosanski Petrovac“, rekao je Nevsad Ramić, Šef Službe za obrt, poduzetništvo, razvoj i poljoprivredu.

Opština Bosanski Petrovac dodijelila je u zakup Arifagiću 85 hektara poljoprivrednog zemljišta na Oraškom brdu i Prkosima. Međutim, to nije dovoljno za ishranu oko 600 grla krava, koliko se planira smjestiti. Stoga je ova kompanija iskazala interes i želju za saradnju sa privatnim vlasnicima radi kupovine ili iznajmljivanja poljoprivrednog zemljišta.

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

 

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica