Search

Obavještenje
Kriznog štaba Općine Bosanski Petrovac
Obavještenje
Krizni štab Općine Bosanski Petrovac
Apel
građanima Bosanskog Petrovca

Načelnik Hujić se sastao u subotu, u Sarajevu, sa ostalim nezavisnim načelnicima koji su pobijedili na proteklim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini, kako bi razgovarali o budućoj saradnji.

Sastanku su, pored načelnika Hujića, prisustvovali i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, načelnica Visokog Amra Babić, načelnik Bužima Zikrija Duraković, načelnik Kalesije Sead Džafić, te gradonačelnici Goražda i Zenice, Muhamed Ramović i Fuad Kasumović.

Naime, nezavisni načelnici i gradonačelnici su istakli da će im problemi lokalne samouprave biti prioritet, te da im za rješavanje istih nisu potrebne političke stranke.

Govorilo se i o Zakonu o raspodjeli javnih prihoda, kao i o Zakonu o lokalnoj samoupravi koji izazivaju probleme u opštinama, zbog čega je nužno predložiti njihove izmjene.

Načelnik Hujić je istakao kako ima obavezu prema građanima Bosanskog Petrovca i da će nastaviti da se bavi njihovim problemima: “Sastanak kojem sam prisustvovao odličan je početak udruživanja i saradnje koja će doprinijeti ostvarenju zajedničkog cilja“, rekao je načelnik Hujić.

Načelnici i gradonačelnici su zaključili da svi oni koji su na pozicijama moraju raditi u interesu građana, bez obzira da li pripadaju ili ne pripadaju nekoj političkoj opciji.

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

 

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica