Search

Obavještenje
Kriznog štaba Općine Bosanski Petrovac
Obavještenje
Krizni štab Općine Bosanski Petrovac
Apel
građanima Bosanskog Petrovca

Predstavnik naše Opštine, Službe za stambeno-komunalnu djelatnost, vodoprivedu i zaštitu okoliša, Šinaz Ramić, učestvovao je 25. oktobra na radionici „Zamisli 2030“, koju su Ujedinjene nacije organizovale u Bihaću, u Kostelskom buku.

Inače, radionica se održava širom Bosne i Hercegovine u periodu od 24. oktobra do 4. novembra, a cilj je da se ljudi iz svih sfera života, svih uzrasta i iz svih dijelova zemlje koji imaju ideje pokrenu u zajedničkom stvaranju nove mreže i saveza u ostvarenju Ciljeva održivog razvoja.

Na radionici su se koristili inovativni alati i pristupi, kroz interaktivan rad u manjim grupama učesnici su se bavili pitanjem radnih mjesta, vladavine prava, ravnopravnosti spolova, zaštite okoliša, kao i postizanju boljih ekonomskih prilika i dugoročnog unapređenja kvaliteta života građana naše države.

Cilj inicijative „Zamisli 2030“ jeste da se pokrene rasprava u zemlji na temu vizije budućnosti, te da se uključi što veći broj građana u ovaj proces, kako bi se omogućilo da se njihov glas čuje i bude uzet u obzir. Budućnost se još nije dogodila, međutim, naše akcije i odluke koje donesemo danas, odredit će našu budućnost!

Rezultati sa sveukupnih „Zamisli 2030“ radionica će se koristiti na konferenciji o Ciljevima održivog razvoja na visokom nivou koja je preliminarno zakazana za decembar 2016. godine, a koja će imati za cilj definiranje akcionog plana za provedbu Ciljeva održivog razvoja u BiH.

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

 

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica