Search

Obavještenje
Kriznog štaba Općine Bosanski Petrovac
Obavještenje
Krizni štab Općine Bosanski Petrovac
Apel
građanima Bosanskog Petrovca

Jedinstveni općinski organ uprave

Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Unsko-sanski kanton
Općina Bosanski Petrovac
 
Bosanska 110,
77250, Bosanski Petrovac
Bosna i Hercegovina
 

ID broj: 4263145770004

tel: 037/883-570 (centrala)
fax: 037/881-012
e-mail: opcinabp@bih.net.ba

Dodijeljene nagrade najboljim mjesnim zajednicama, preduzećima i ustanovama u okviru projekta „Kompostiranje bio-otpada na području regije Bihać 2016.“

Povodom završetka implementacije projekta „Kompostiranje bio-otpada na području regije Bihać 2016.„ , a koje sprovodi Ministarstvo za građenja, prostornog uređenja i zaštite okoliša USK, u Bihaću je danas upriličeno svečano proglašenje najuspješnijih mjesnih zajednica, preduzeća i ustanova. Projekat se u USK, pa tako i u našoj Opštini implementira od 2013. godine.

Naime, prvo mjesto u Bosanskom Petrovcu, u kategoriji mjesnih zajednica osvojila je MZ Kolunić, drugo mjesto MZ Vrtoče, a treće mjesto MZ Bukovača, a kad je riječ o preduzećima, prvo mjesto je osvojilo JP „Komunalno“.

Nagrade su novčane prirode. Za kategoriju mjesnih zajednica, Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK izvršit će transfer u iznosu od 2000 KM, za prvo mjesto, 1500 KM, za drugo mjesto, 1000 KM za treće mjesto, a za kategoriju preduzeća i ustanova, nagrada iznosi 1000 KM.

Mjesec dana nakon dodjele sredstava mjesnim zajednicama, preduzećima i ustanovama predsjednici mjesnih zajednica i predstavnici ustanova i preduzeća, koji su i preuzeli nagradu, trebaju opštinskom timu dostaviti izvještaj o utrošku, a Opština nakon što ih kompletira dostaviti Ministarstvu.

Dodijeljena sredstva nagrađeni predstavnici dužni su utrošiti u dalje aktivnosti očuvanja životne okoline.

Svrha ovog projekta je animirati stanovnike mjesnih zajednica da korištenjem kompostana počnu vršiti selektiranje otpada, upoznati ih sa prednostima kompostiranja, podizati ekološku svijet, te doprinijeti cjelokupnoj kampanji uključivanja javnosti u okviru integrisanog upravljanja otpadom.

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

 

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

 

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica