Search

Obavještenje
Kriznog štaba Općine Bosanski Petrovac
Obavještenje
Krizni štab Općine Bosanski Petrovac
Apel
građanima Bosanskog Petrovca

U Banja Luci, dana 07.septembra 2020. godine , Općinski načelnik Dejan Prošić i v.d. direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Marko Aćić, su potpisali ugovor o sufinansiranju realizacije projekta “Izgradnja javne rasvjete u Opštini Bosanski Petrovac” .

Predmet ugovora je sufinansiranje radova u okviru projekta izgradnje javne rasvjete na području opštine Bosanski Petrovac i to u mjesnim zajednicama Vrtoče i Grad II koja se nalaze uz magistralni put M-5.

Vrijednost ugovora iznosi 20.000, 00 KM, a predstavlja prvu, konkretnu finansijsku pomoć viših nivoa vlasti našoj opštini, u vezi sa migrantskom krizom i suzbijanjem nezakonitih migracija u ovim mjesnim zajednicama.

Općinski načelnik Dejan Prošić je istaknuo zadovoljstvo sa suradnjom koju naša opština ostvaruje sa Republičkim sekretarijatom za raseljena lica i migracije RS, jer se radi o trećem infrastrukturnom projektu na području općine koji se ove godine na području opštine Bosanski Petrovac realizuje iz sredstava ove institucije.

U narednim danima, biće i potpisan ugovor o sufinansiranju izgradnje puta Bujadnice u MZ Kolunić, u iznosu od 60.000, 00 KM.  

 

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

 

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica