Search

Obavještenje
Kriznog štaba Općine Bosanski Petrovac
Obavještenje
Krizni štab Općine Bosanski Petrovac
Apel
građanima Bosanskog Petrovca

U četvrtak 11.06.2020. godine Načelnik općine Bosanski Petrovac gospodin Dejan Prošić potpisao je Kolektivni ugovor o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti komunalne privrede za teritoriju Općine Bosanski Petrovac. Načelnik je ovaj dokument potpisao prema zaključku Općinskog vijeća od 28.05.2020. godine, gdje se Načelniku općine daje saglasnost da u ime osnivača preduzeća „Komunalno“ d.o.o. za komunalne i uslužne djelatnosti Bosanski Petrovac, potpiše ovaj ugovor.

 

Sastanku su prisustvovali direktor „Komunalnog“ d.o.o. gospodin Savo Jovanić i predsjenik sinidkata radnika „Komunalno“ d.o.o. Sabrudin Ruščukić. Ovo je bila prilika da se i razgovara o poslovanju ovog preduzeća, izazovima koji trenutno postoje, te mogućnosti poboljšanja u pružanju usluga građanima Bosanskog Petrovca“.

„Posebno mi je drago da su prava radnika nisu mijenjala u novom Kolektivnom ugovoru, bez obzira na sve izazove koji su trenutno prisutni. Općini Bosanski Petrovac je važno da komunalno preduzeće bude što uspješnije, kako bi korisnici imali bolje usluge. Do sada je ova Općinska administracija u velikom mjeri pomogla ovo preduzeće, a to ćemo sigurno nastaviti i u budućunosti“ istakao je načelnik Općine Bosanski Petrovac gospodin Dejan Prošić.

 

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

 

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica