Search

Obavještenje
Kriznog štaba Općine Bosanski Petrovac
Obavještenje
Krizni štab Općine Bosanski Petrovac
Apel
građanima Bosanskog Petrovca

Danas je načelnik Opštine Bosanski Petrovac, Dejan Prošić u svom kabinetu ugostio federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Šemsudina Dedića.

Na sastanku se razgovaralo o proljetnoj sjetvi, setu mjera koje će se donijeti u narednom periodu, a sve to kako bi našim poljoprivrednim proizvođačima omogućili planirani usjev i što kvalitetniji uzgoj poljoprivrednih kultura, kako bismo zajedno prebrodili krizu uzrokovanu pandemijom koronavirusa.

„U okvru naše današnje posjete, obići ćemo još nekoliko opština u Unsko-sanskom kantonu. Razgovarali smo o podršci poljoprivrednim proizvođačima. Donijeli smo set mjera kojima smo pružili podršku u povećanju obima proljetne sjetve, jesenje sjetve. Proljetna sjetva se odvija nesmetano. Predstavili smo programe koje imamo ove godine, a sve u cilju prevazilaženja krize zbog koronavirusa“, u svojoj izjavi je istakao ministar Dedić.

„Imali smo zadovoljstvo ugostiti gospodina Dedića. Razgovarali smo o podršci proljetnoj i planu jesenje sjetve, te strateškim planovima u Opštini Bosanski Petrovac kad je riječ o poljoprivrednoj proizvodnji“, izjavio je Opštinski načelnik, Dejan Prošić.

U sklopu ove posjete upriličen je i obilazak dva poljoprivredna gazdinstva iz Bosanskog Petrovca.

Naime, riječ je o Elmedinu Spahiću iz Rašinovca i Slavku Budimiru iz Bare, koji se inače bave poljoprivrednom proizvodnjom, a koji su se ove godine prijavili na Javni poziv za iskazivanje interesa za proljetnu sjetvu, te time ostvarili značajnu pomoć od Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. 

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

 

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

 

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica